top of page

Τι σε σταματάει από το να είσαι αυτό που θες;




Έχεις αναρωτηθεί τι πραγματικά σε σταματάει από το να κάνεις αυτά που αγαπάς ή από το να είσαι αυτό που θες να είσαι;


Ίσως λες στον εαυτό σου ότι «Δεν έχω χρόνο», «Δεν έχω τις δεξιότητες», «Δεν θα πετύχω σε αυτό», «Δεν είμαι αρκετά καλός» κτλ.


Είναι αυτές οι σκέψεις όντως δικές σου; Νιώθεις ότι έρχονται από ένα αληθινό κομμάτι του εαυτού σου; Ή μήπως εγκαταστάθηκαν ως η εσωτερική σου φωνή επηρεασμένη από τους ανθρώπους που ήταν γύρω σου καθώς μεγάλωνες;

Εάν ναι, πως ξέρεις ότι αυτή η φωνή λέει την αλήθεια; Θα μπορούσε να έχει βασιστεί στους περιορισμούς των ανθρώπων όπου και οι ίδιοι κουβαλούσαν από την δική τους παιδική ηλικία και απλά τους μετέφεραν;


Αν ισχύει αυτό, τι είναι πραγματικά αλήθεια για εσένα;


Πολύ συχνά μπερδεύουμε τον εσωτερικό διάλογο του μυαλού μας για την μια και μοναδική αλήθεια. Όμως αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς αυτές οι αλήθειες δημιουργήθηκαν παλιότερα, τον καιρό που δεν είχαμε αναπτύξει ακόμα την κριτική σκέψη για να κατανοήσουμε τις καταστάσεις που συνέβαιναν γύρω μας. Υποθέσαμε τότε ότι αυτά που ακούγαμε από τους ανθρώπους γύρω μας ήταν η μόνη αλήθεια και αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε και έτσι αρχίσαμε να πορευόμαστε στη ζωή με αυτούς τους οδηγούς.


Όμως εάν αυτοί οι τρόποι σκέψεων και συμπεριφορών δεν δουλεύουν για εμάς, καταλήγουμε να νιώθουμε άγχος, αγανάκτηση και έλλειψη εσωτερικής πληρότητας. Έπειτα αυτές οι εσωτερικές καταστάσεις μπορεί να εκδηλώνονται στο περιβάλλον μας ή στους ανθρώπους γύρω μας με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να πετύχουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε στη ζωή μας.


Στο παρελθόν υιοθετήσαμε συμπεριφορές και τρόπους σκέψης επειδή είδαμε να εφαρμόζονται σε συνεχόμενη βάση όταν είμασταν παιδιά, χωρίς να σκεφτούμε συνειδητά κατά πόσο αντιπροσωπεύουν προσωπικά εμάς και τις αξίες μας και οι οποίες συμπεριφορές τώρα βγαίνουν αυτόματα και ασυνείδητα προς τα έξω στην ενήλικη ζωή μας.


Μπορούμε τώρα να επιλέξουμε να απελευθερωθούμε από αυτούς τους παλιούς προγραμματισμούς και να επιλέξουμε για τον εαυτό μας τι συνειδητά θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας με το να αφήσουμε την αληθινή μας φωνή να βγει προς τα έξω και να εξερευνήσουμε τι πραγματικά μας αντιπροσωπεύει σε ένα αυθεντικό επίπεδο.

Comments


bottom of page